Tréninky mladých hasičů #online

08.03.2021 17:00

Doba koronavirová je doba koronavirová, a jak se situace mění nevyzpytatelně ze dne na den., tak i reakce na současný stav musí být pružné.

Spoustu našich aktivit jsme museli pozastavit a výjimkou nejsou ani tréninky mladých hasičů. Už od podzimu loňského roku není možné, dle platných vládních opatření, uspořádat tréninky v klasickém režimu. Za současného zpřísnění, kdy děti nemohou chodit do školy a setkávat se s nikým mimo svou rodinu, jsme se rozhodli najít cestu, jak našim malým a mladým hasičům dopřát jejich oblíbenou náplň volného času a způsob, jak se potkávat a zabavit i v této náročné době. Samozřejmě všechno s ohledem na bezpečnost a platná nařízení.

Naši vedoucí tréninků David Pechal s Jakubem Zgarbou se proto odhodlali přejít do online prostředí a připravili si program, který může probíhat vzdáleně. Ve čtvrtek 4. března se tak mohl uskutečnit první trénink ve všech pokojících, obývácích, zkrátka v domovech našich mládežníků. Přes komunikační platformu Microsoft Teams se mohli mnozí po dlouhé době zase vidět a sdílet svoje zážitky z poslední doby. To ale samozřejmě není všechno.

I když se jednalo o pilotní hodinu, kde bylo nejdůležitější vyzkoušet ostrý technický provoz a všechny úspěšně připojit, podařilo se uskutečnit i další náplň tréninků. David s Kubou představili dětem, co se na online výuce bude dít. Aby si všichni připomněli, co se dosud naučili, prošli opakovacím testem. A na závěr si rozdělili rozcvičky na další hodiny.

Vše je tak připraveno a od tohoto týdne už budou tréninky začínat rovnou rozcvičkou.Od začátku tréninků si zakládáme nejen na fyzickém cvičení a osvojování základů technického výcviku, ale také na vedení k týmové spolupráci, vzájemné pomoci, toleranci a podpoře. Všechny tyto prvky chceme přenést nyní do online prostředí, protože zejména v této době chceme dětem dopřát alespoň omezenou možnost pohybu a vyžití se svými kamarády.

Doufáme, že i tato forma tréninků bude naše mladé hasiče bavit a už se těšíme, až budeme moct obrazovky vypnout a vyrazit s nimi ven. Veliký dík za tuto aktivitu patří Davidu Pechalovi a Kubovi Zgarbovi.

Kluci, jste borci!

 


https://www.sdhlhotauvsetina.webnode.cz/