TFA Kroměříž

09.09.2010 19:21

Dne 9.9.2010 se na Velkém náměstí v Kroměříži uskutečnil již X. ročník soutěže v disciplínách TFA "O putovní pohár krajské ředitelky", kterého se v pozici diváků zůčastnili i někteří členové naší jednotky.

Součástí zahajovacího ceremoniálu byl také slavnostní slib nováčků HZS Zlínského kraje a předání výkonnostní stužky pprap. Daliboru Blažkovi za dosažený čas ve výstupu na věž.

Samotná soutěž známá pod názvem TFA (Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije), sestává z disciplín, které dokonale prověří fyzickou a psychickou kondici hasiče. Celá soutěž je co nejvíce přiblížena reálnému zásahu. Probíhá ve výstroji, kterou hasiči běžně používají při zásazích (zásahový vícevrstvý oblek – kalhoty, kabát včetně vnitřní vložky, zásahová obuv, zásahové rukavice, přilba, hasičský polohovací pás a vzduchový dýchací přístroj).

Oproti předchozím ročníkům byly připraveny 2 startovní dráhy, což zvýšilo atraktivitu soutěže. U samotných startujících to přispělo i k lepším časům při přímém porovnání výkonu obou hasičů.

Loňské prvenství družstva HZS Zlínského kraje, územního odboru Vsetín se v soutěži družstev ani jednotlivců nepodařilo obhájit. Zaslouženě vyhrálo družstvo HZS Olomouckého kraje - územní odbor Přerov, před druhými borci z HZS Zlínského kraje - krajské ředitelství Zlín. Třetí příčku obsadilo družstvo HZS podniku DEZA Valašské Meziříčí.

V soutěži jednotlivců do 40 let se nejlépe vedlo Jaroslavu Zehnálkovi z HZS Olomouckého kraje - územní odbor Přerov, následovaný Antonínem Holubem z HZS Zlínského kraje - uzemní odbor Vsetín. Třetí příčku obsadil Petr Beníček z HZS Zlínského kraje - krajské ředitelství Zlín.

Fotogalerie zde

Výsledky soutěže naleznete zde

 

 


https://www.sdhlhotauvsetina.webnode.cz/